in

10 locuri pe care trebuie sa le vezi inainte de a muri

Pune-ti pe lista de dorinte cele 10 locuri pe care sa le vizitezi

Daca cautati destinatii pe care sa le treceti pe lista voastra de calatorie, ati ajuns in locul potrivit. Astazi vorbim despre cateva locuri uimitoare! Unele dintre ele sunt pline de aventura, altele sunt situate in locuri friguroase iar altele sunt potrivite pentru relaxare. Asadar, sigur gasiti o destinatie pe gustul vostru din cele de mai jos:

#1 Aurora Boreala – Luminile nordice

Exista numeroase locuri in care puteti vedea Aurora Boreala, deci este destul de dificil sa alegeti doar un loc pentru a le vedea. Nordul Scandinaviei, Alaska, Canada … alege un loc. Daca doriti un loc unic pe care sa il treceti pe lista, atunci luminile nordice sunt potrivite.

Locurile unde se gasesc aceste lumini spectaculoase ofera si alte activitati pe care le puteti incerca; puteti pescui, va puteti plimba cu sania trasa de caini sau puteti face excursii cu snowmobilul. Daca aveti curaj, exista chiar si cateva hoteluri de gheata in care va puteti caza.

#2 Insulele Phi Phi, Thailanda

Desi au fost devastate de tsunami-ul din Oceanul Indian din 2004, Insulele Phi Phi si-au pastrat frumusetea ireala si sunt cunoscute din filmul The Beach cu Leonardo DiCaprio.

#3 Maldive

Cu unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, in fiecare an mii de turisti se indreapta spre aceasta destinatie insulara din sudul insulei Sri Lanka.

#4 The Wave, Arizona

Aceasta formatiune de gresie este situata in apropierea granitelor din Arizona si Utah. Este renumita pentru formele sale pline de culoare. Merita sa o treci pe lista ta de calatorie!

#5 Cascada Angel, Venezuela

Situata in jungla din Venezuela, Cascada Angel ofera o priveliste uilitoare si coplesitoare. Este cea mai mare cascada din lume, are 984 metri inaltime. De fapt, este atat de inalta incat apa se evapora inainte de a atinge pamantul.

#6 Meteora, Grecia

Manastirile din Meteora au fost initial construite de calugari pentru a fi un refugiu de invadatorii turci, iar pana cum 100 de ani nu exista nici o cale de a ajunge la ele. Astazi, totusi, puteti lua o telecabina sau puteti merge pe scara periculoasa sculptata in piatra.

#7 Antelope Canyon, Arizona

Cel mai vizitat si fotografiat canion din sud-vestul american poate fi vizitat doar cu permis si cu un ghid din cauza statutului sau de parc tribal american. Exista excursii organizate in care puteti vizita si fotografia aceasta locatie.

#8 Marele Zid Chinezesc, China

Cu o lungime de peste 21.196 km., Marele Zid Chinezesc a primit titlul de “Cea mai mare mostenire din lume”, oferit de catre UNESCO. Peisajul, istoria si arhitectura impresionanta ne fac sa il mentionam in lista cu locatii pe care nu trebuie sa le ratati.

#9 Insulele Azore

Alcatuite din numeroase insule vulcanice in nordul Oceanului Atlantic, Insulele Azore sunt cunoscute pentru geografia si peisajele superbe. De asemenea, sunt destul de accesibile daca doriti sa va planificati o vacanta aici.

#10 Machu Pichu, Peru

Situat pe o creasta montana cu vedere la Valea Urubamba din Peru, aceasta este probabil una dintre cele mai iconice ramasite ale masivului Imperiu Incas.

Ti-a placut articolul? Voteaza!

Au voie copiii sa se bronzeze?

Cele mai uimitoare 10 pesteri din lume