in

Germania – Informatii scurte si curiozitati

Tara poetilor si a ganditorilor

germania

Scurte informatii si curiozitati despre Germania

Pentru unii, Germania este tara cu orase pasnice din case cu lemn; pentru altii, tara ce are coline frumoase si puternica Padurea Neagra; pentru altii Germania inseamna barurile groaznice si cartierele fancy din marile metropole precum Hamburg, Munchen si, desigur, capitala nemuritoare – Berlin.

Din statiunile de pe litoralul din nord, pana in zona de centru, inima bavareza si legendarul sau Oktoberfest, Germania este o tara cu uimitoare multe fatete, cu o diversitate naturala si culturala rivalizata de putine tari.

Orase cunoscute din Germania

O tara care se mandreste cu cateva mari orase pline de istorie dar si modernism cum ar fi: Berlin, Hamburg, Munchen, Frankfurt, Stuttgart, Nurnberg, Hanovra, Koln si nu numai, Germania se bucura de atractia turistilor si in orase mai mici sau zone rurale ce atrag prin simplitate si traditionalism.

Republica Federala Germania, acronim RFG, colocvial, Germania, este un stat in Europa Centrala. Face parte din organizatii internationale importante, precum: Consiliul Europei, OCDE, Uniunea Vest-Europeana, NATO, Uniunea Europeana, ONU, OSCE, si din zona euro. Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Germania

Germania, una dintre cele mai populare tari din lume

Fiind o tara atat de populara pentru mai toti locuitorii globului, pare ca stim cam tot ce se poate sti despre Germania, insa se poate totusi sa ramaneti surprinsi de unele din informatiile de mai jos:

  • De exemplu, stiati ca unul din motivele pentru care regele german Ludovic al II-lea de Bavaria s-a izolat in castele sale a fost din cauza faptului ca inca de la 20 de ani a inceput sa isi piarda dintii?
  • A fost un an care “s-a bucurat” de 3 imparati!
    Mai exact anul 1888 care i-a avut la conducere pe Wilhelm I, Frederick III si Wilhelm al II-lea care a fost si ultimul imparat al Germaniei. Frederick al III-lea a fost imparat al tarii pentru doar 99 zile, acesta murind la varsta de 56 de ani de cancer la laringe.
  • In anul 2013 a fost scos din uz cel mai lung cuvant din limba germana „Rindfleischetikettierungsueberwachungsaufgabenuebertragungsgesetz” care insemna „legea monitorizarii etichetarii carnii de vita”.

In prezent, cel mai lung cuvant german din dictionar este „Kraftfahrzeughaftpflichtversicherung”, tradus prin „asigurare pentru garantia automobilului”.

Spreuerhofstrasse

Sursa: listupon.com

Germania este mandra posesoare a celei mai inguste strazi din lume! Strada Spreuerhofstrasse din orasul Reutlingen are latimea pornind de la 31 cm si se largeste putin pana la 50 cm.

Tari care se invecineaza cu Germania

Germania se invecineaza cu urmatoarele tari: Danemarca, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franta, Elvetia, Austria, Cehia si Polonia.

Spre deosebire de alte tari, Germania a avut pe parcursul anilor mai multe capitale: Aachen, Regensburg, Frankfurt, Nurnberg, Berlin, Weimar, iar din anul 1990 Berlinul a revenit la putere!

barbie-Angela-Merkel

Sursa: kurier.at
Mult iubita „mama” Angela Merkel exista si in miniatura, prin intermediul papusii Barbie Angela Merkel.

Paine

Sursa: germany.info

Daca mergi sa cumperi paine in aceasta tara poti fi pus in dificultate, pentru ca in Germania exista nu mai putin de 300 de sortimente de paine! Totodata, aici puteti vizita chiar si muzee dedicate painii.

Organizatia-Tineretului-lui-Hitler

Sursa: historia.ro
Uniformele pentru Organizatia Tineretului lui Hitler si pentru Partidul Nazist au fost create de faimosul Hugo Boss.

Din nou in top, Germania detine cele mai multe gradini zoologice din lume, acestea fiind peste 400 la numar.

carnati

Sursa: chrisnsue.wordpress.com
Iar daca sortimentele de paine vi s-au parut exagerate, ce ziceti de cele peste 1000 de sortimente de carnati ale Germaniei?

Iar in final, o vorba mareata in care probabil ne regasim multi dintre noi a fost spusa de Mark Twain: “Nu am stiut niciodata pentru ce exista eternitatea. Aceasta a fost creata pentru a ne da o sansa sa invatam limba germana.”

Sursa poza principala: mrwallpaper.com

Vezi si Targul de Craciun din Berlin

Ti-a placut articolul? Voteaza!

16 paduri salbatice din lume pe care sa le cutreieri

Top 6 Piete de Craciun in 2020