in

10 Cele mai spectaculoase locuri pentru scuba diving

Scuba Diving este acum cel mai popular sport de apa din lume, dupa cum arata numarul tot mai mare de doritori, site-uri de scuba diving si companii care vand echipamentele necesare pentru acest sport. De la o mare varietate de vietuitoare marine pana la epave, exista atat de multe lucruri pe care le puteti experimenta. Articolul de astazi vine in ajutorul vostru cu cateva sugestii de destinatii potrivite pentru scufundari.

#1 Maaya Thila, Maldive

Cu recife de corali superbe, flora si fauna subacvatica si o diversitate a vietii marine, Maldive este un loc ideal pentru scufundari. Aici veti gasi numerosi pesti colorati!

#2 Puerto Galera, Philippines

Puerto Galera, adica Portul Galleons, atrage oamenii pasionati de scuba diving din intreaga lume. Aici exista o gama vasta de vietuitoare marine care reuseste sa incante scufundatorii de ani de zile.

#3 The Blue Hole (Marea Gaura Albastra), Belize

O gaura subacvatica de mari dimensiuni, situata in largul coastei Belize din Golful Albastru a devenit o destinatie turistica foarte populara datorita faimosului scafandru Jacques-Yves Cousteau care a numit aceasta locatie ca fiind una dintre cele mai bune din lume pentru scufundari. Marea Gaura Albastra are diametrul de 305 metri si are o adancime de 120 metri.

#4 Insula Koh Tao, Thailanda

Insula Koh Tao este ideala pentru turistii pasionati de scuba diving. Zona este inconjurata din toate partile de recife colorate. Daca doriti sa inotati alaturi de rechinul-cenusiu, de rechinul-balena si de multi altii, acesta este locul potrivit. Aveti grija, zona are o reputatie destul de proasta in ceea ce priveste escrocheriile, crimele si accidentele de circulatie.

#5 Insulele Gili, Indonezia

Considerate “capitala mondiala a testoaselor”, Insulele Gili ofera imagini subacvatice uimitoare, cu numeroase plante si vietuitoare marine, cum ar fi diavolul de mare, broastele testoase si o gama larga de corali. Insulele Gili sunt potrivite atat pentru cei incepatori, cat si pentru cei cu experienta.

#6 Sipadan, Malaysia

Singura insula oceanica din Malaysia, Sipadan este una dintre cele mai bune destinatii pentru scufundari. Paradisul subacvatic este populat de corali, rechini-ciocan, rechini-albi, rechini-leopard si testoase marine. In perioada aprilie-iunie conditiile sunt potrivite pentru scufundari, vizibilitatea fiind pana la 50 metri.

#7 Bali, Indonezia

Insula Bali este cunoscuta pentru industria turistica. Ceea ce se stie mai putin este faptul ca, Bali este una dintre cele mai bune destinatii pentru scuba diving din lume. De la navele scufundate si recifele de corali superbe pana la statuile si templele pierdute in adancuri, aceasta locatie exotica este o adevarata comoara. Desigur, veti vedea si testoase marine de-a lungul drumului.

#8 Phuket, Thailanda

Thailanda este o destinatie renumita pentru viata marina prezenta aici. Tara ofera o gama larga de oportunitati de scufundari pentru toti cei dornici sa vada epave, recife de corali si pesteri subacvatice. Pont: este un bun punct de plecare catre Insulele Similan, un alt loc potrivit pentru scufundari din Thailanda.

#9 Marea Bariera de Corali, Australia

Cunoscuta pentru splendoarea sa naturala si lumea subacvatica, Marea Bariera de Corali este un loc potrivit pentru scufundari. Si se numeste “mare” pentru un motiv: este cel mai mare si sanatos sistem de recife de corali din lume. Marea Bariera de Corali este vizitata de catre turistii din intreaga lume.

#10 Ras Mohammed, Marea Rosie, Egipt

Marea Rosie pretinde un ecosistem subacvatic unic, cu un numar impresionant de recife de corali. Vizibilitatea sa pe tot parcursul anului, apa limpede si pozitionarea sa ii atrag pe tot mai multi europeni dornici de scufundari. Ras Mohammed este un loc deosebit, cu recife de corali si este ideal pentru scuba diving.

Ti-a placut articolul? Voteaza!

10 Statii de metrou din Stockholm care te vor impresiona

Muzee si case memoriale din Bucuresti

Muzee si case memoriale din Bucuresti