in

Cele mai periculoase drumuri de pe Pamant

Drumurile periculoase revendica viata a numerosi oameni in fiecare an. Acest lucru te face sa te intrebi despre ce este vorba, ce ii determina pe oamenii din diverse culturi sa mearga in cele mai frumoase, indepartate si periculoase locuri de pe Pamant.

Unele dintre cele mai periculoase drumuri din lume sunt, de asemenea, si unele dintre cele mai frumoase. Cu toate acestea, aceste drumuri mortale sunt doar autostrazi periculoase, aflate la doar cativa kilometri distanta, devenind mortale din cauza unor erori umane frecvente. Cu toate acestea, ele si-au castigat reputatia de a fi unele dintre cele mai periculoase drumuri de pe Pamant.

#1 Bayburt Of Yolu-/D915 – Turcia

Este unul dintre cele mai provocatoare drumuri din lume. Are 29 de varfuri abrupte, portiuni neasfaltate si locuri atat de inguste in care abia incap 2 masini. Mai mult, acesta se afla la peste 6.000 de metri altitudine – existand sanse reale de zapada in orice moment. Bayburt Of Yolu este un drum foarte tranzitat de localnicii care merg la munca. D915 a fost numit ca fiind mult mai periculos decat  traseul din Bolivia.

#2 Podul Eshima Ohashi – Japonia

Este cunoscut ca fiind podul “Roller Coaster” din cauza inclinarii abrupte. Acesta a fost construit astfel pentru a permite barcilor de pescuit sa treaca pe sub el. Este al treilea cel mai rigid pod din lume. Whee!

#3 Pasajul Du Gois – Franta

Atunci cand sunt valuri, acest pod este acoperit de apa. Deci, trebuie sa ai grija cand treci podul. Chiar si atunci cand podul nu este sub apa, acesta este umed si acoperit de alge alunecoase.

#4 Zoji La – India

Ce zici despre muntii periculosi care ii fac pe oameni sa spuna “Hei! Ar trebui sa construim un drum acolo!” Zoji La leaga Ladakh si Kashmir si este situat la aproximativ 11.500 de metri deasupra nivelului marii, este foarte ingust, nu exista parapet iar drumul este, in general, noroios, inghetat sau ambele variante. Numeroase camioane, autobuze, masini si animale inca folosesc acest drum desi au existat mijloace de transport care s-au rasturnat si zeci de persoane care au murit in fiecare an.

#5 Campia de sare Uyuni – Bolivia

Aceasta nu este chiar un drum dar este o locatie unde numeroasi oameni se aventureaza cu masina, asa ca o vom include in lista noastra. Uyuni este o intindere vasta, spectaculoasa, fara nici un reper care sa te ajute sa te orientezi si fara semnal la telefon. Noaptea se raceste pana la temperatura de -30°C. Daca te incanta aceasta zona fascinanta, te informez ca sunt excursii cu autocarul! Te rog doar sa nu te aventurezi singur.

#6 Pasubio – Italia

Acest drum traverseaza o zona atat de frumoasa incat au existat cazuri de soferi care au fost distrasi de peisaj si au facut accident. Este atat de periculos incat Italia a decis ca portiuni din acest drum sa fie disponibil doar pentru mersul pe jos; cu toate acestea, ciclismul este strict interzis din cauza numarului de decese oribile care au avut loc. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de “drumul cu 52 de tuneluri”, deci, daca sunteti claustrofobi, este probabil cel mai terifiant drum pe care vi-l puteti imagina.

#7 Paso de los Libertadores – Chile

Exista peste 40 de puncte de trecere intre Chile si Argentina in Muntii Anzi, iar Paso de los Libertadores este cu siguranta cel mai important, fiind unul dintre cele mai spectaculoase si periculoase drumuri din lume. Paso de los Libertadores este situat la peste 3000 de metri, este, de obicei, acoperit de zapada si nu are bare de protectie. Chiar asa, de ce sa existe bare de protectie?

#8 Trollstigen – Norvegia

Trollstigen este un drum montan ingust din Norvegia, cu un gradient de 9%, ceata, tractiune slaba si vizibilitate limitata atunci cand ploua. Guvernul local a incercat sa largeasca acest drum periculos acolo unde era posibil, dar sunt numeroase locuri unde acest lucru este imposibil, deoarece, stii … e munte.

#9 Luxor-al-Hurghada Road – Egipt

Luxor – Hurghada este un drum lung de 480 km care traverseaza desertul egiptean si care este impanzit de banditi. Da, da, banditi. Deci, daca vi se strica masina, sunteti in mijlocul nimicului, clocotind in propriul vostru suc si apoi … banditi (sau militari locali nemultumiti). Unii oameni conduc cu mare viteza (chiar si noaptea) cea mai mare parte din drum (uneori fara faruri) pentru a evita eventualele intalniri cu banditii.

#10 Eyre Highway – Australia

Eyre Highway este definitia unui drum lung si singuratic. Este atat de lung si pustiu incat multi soferi adorm, ducand astfel la un numar mare de accidente si decese.

Ti-a placut articolul? Voteaza!

TOP 25 destinatii de vacanta in 2020 din intreaga lume

Cele mai mari insule din lume