in

Cele mai mari Mall-uri din lume

Curiozitati inedite despre cele mai mari Mall-uri din lume

Consumerismul occidental se raspandeste cu repeziciune in colturile indepartate ale lumii iar tarile fara magazine alimentare construiesc acum centre comerciale atat de mari incat nici nu pot gasi sufienti furnizori pentru a le ocupa.

Majoritatea centrelor comerciale din aceasta lista sunt situate in Asia si in regiunile vecine. Vezi lista cu cele mai mari Mall-uri din lume:

#1 New South China Mall

New South China Mall este cel ma mare centru comercial din lume si a fost la un moment dat cel mai neocupat, cu un procent de 99% din spatiul sau neutilizat. Cu toate acestea, dupa ce si-a retargetat clientii si dupa cateva modificari majore, centrul comercial s-a ocupat cu numeroase firme.

#2 Golden Resources Mall

Golden Resources Mall si-a castigat porecla de “marele mall din China”, are peste 6 mil. metrii patrati si se afla in Beijing.

#3 SM City North EDSA

Situat in orasul Quezon, acesta este cel mai mare centru comercial din Philippines si al treilea cel mai mare din lume – are o suprafata de aproximativ 428.878 mp de spatiu inchiriat.

#4 Mall of America

Cunoscut si sub denumirea de MOA, acest centru comercial este situat in afara oraselor Twin (Minneapolis-Saint Paul) in Statele Unite si este mare cat 7 stadioane Yankee.

#5 King of Prussia Mall

Situat in Pennsylvania, acesta este cel mai mare centru comercial din Statele Unite si are o suprafata de peste 3 mil. mp.

#6 Mal Artha Gading

Situat in Jakarta, Indonezia, acest mall are peste 270.000 mp si are o arhitectura inspirata atat de drumul matasii cat si de cele 7 minuni ale lumii.

#7 Berjaya Times Square

Denumit “cea mai mare cladire din lume construita intr-o singura etapa”, Berjaya Times Square are un parc tematic, un teatru IMAX si aproximativ 7,5 mil. mp de zona construita.

#8 1 Utama

1 Utama este cel mai mare mall din Malaezia, se intinde pe o suprafata de 5 mil. mp si este ocupat in proportie de 98% de magazine. In weekend-uri vin aproximativ 120.000 de vizitatori.

#9 Dubai Mall

Dupa cum probabil stiti, Dubai Mall este unul dintre cele mai cunoscute centre comerciale din lume si este situat la baza celebrei constructii Burj Khalifa. Acesta are peste 1.200 de magazine si se intinde pe o suprafata de peste 1 mil. mp.

#10 Sunway Pyramid

Este un centru comercial situat in Malaezia. Acesta se intinde pe o suprafata de peste 4 mil mp, este construit sub forma de piramida egipteana iar la intrare are un leu imens.

Ti-a placut articolul? Voteaza!

Cele mai mari insule din lume

Au voie copiii sa se bronzeze?