in

Cele mai lungi plaje din lume pe care trebuie neaparat sa le vezi

Statul pe plaja la umbra unui palmier, inconjurat de apele limpezi si calde, este una dintre cele mai frumoase activitati pe care le puteti face in vacanta. Cu toate acestea, multe dintre aceste plaje sunt prea mici si aglomerate pentru a va oferi o stare de pace, romantism si liniste. Prin urmare, daca chiar vreti cu adevarat sa va bucuri de intimitate atunci cand stati la plaja, ar trebui sa mergeti la plaje care sunt suficient de lungi. Si exact asta veti gasi in articolul de astazi – unele dintre cele mai lungi plaje din lume.

#1 Marina Beach, India

Situata in orasul Chennai, India, plaja Marina este (are o lungime de 13 km) cea mai lunga plaja naturala urbana din tara. Desi inotul este interzis din cauza curentilor, plaja Marina reuseste sa atraga in weekend-uri si in zilele de sarbatoare aproximativ 50.000 de vizitatori pe zi.

#2 Long Beach, Philippines

Situata pe pitoreasca insula Palawan din Philippines, Long Beach este considerata cea mai lunga plaja cu nisip alb din Philippines. Inconjurata de palmieri inalti, Long Beach se intinde pe mai mult de 14 km.

#3 Wasaga Beach, Canada

Cu o lungime de aproximativ 14 km de-a lungul raului Nottawasaga din Ontario, Canada, plaja Wasaga este cea mai lunga plaja cu apa dulce din lume. Peste 2 mil. de persoane viziteaza plaja in fiecare vara fie pentru o plimbare pe tarmuri fie pentru a inota in apele calde si curate.

#4 Corralejo Beach, Spania

Una dintre cele mai lungi si fine plaje din nordul Atlanticului, plaja Corralejo este situata in Fuerteventura (Insulele Canare). Cu o lungime de aproximativ 16 km, plaja este faimoasa pentru apa turcoaz - populara printre cei pasionati de inot si snorkeling.

#5 Grace Bay Beach, Insulele Turks&Caicos

Acoperind peste 20 km din coasta insulei Providenciales din insulele Turks&Caicos, plaja Grace Bay este locul potrivit pentru plimbari romantice pe nisipul fin si alb in timp ce apa calda a oceanului va surprinde la orice pas.

#6 Costa da Caparica, Portugalia

Situata pe coasta occidentala a Peninsulei Setubal din vestul Portugaliei, Costa da Caparica este cea mai mare plaja din Portugalia; aceasta are aproximativ 30 km lungime.

#7 Muizenberg Beach, Africa de Sud

Orasul Muizenberg, o suburbie a capitalei Cape Town, marcheaza inceputul unei plaje de nisip de 25 km lungime. Zona este considerata locul de nastere a surfing-ului din Africa de Sud si gazduieste o comunitate numeroasa de surferi.

#8 Ibeno Beach, Nigeria

Plaja Ibeno are o lungime de 90 km si este promovata ca fiind cea mai mare plaja naturala, cu nisip fin alb din Africa de Vest. Vizitatorii pot face snorkeling pe langa recifele de corali si pot practica diverse sporturi pe apa.

#9 Ninety Mile Beach, Noua Zeelanda

In ciuda numelui sai, Plaja Ninety Mile (traducere: Plaja 90 mile) din Noua Zeelanda are de fapt “doar” 88 km (55 mile) lungime. Este o destinatie turistica populara, renumita pentru dunele sale de nisip care sunt folosite adesea pentru bodyboarding.

#10 Seventeen Mile Beach, Barbuda

Situata in Barbuda, una dintre insulele gemene Antigua&Barbuda, Plaja Seventeen Mile are o lungime de 27 km (17 mile) si este considerata cea mai lunga plaja din Caraibe. Aceasta intindere uluitoare de nisip alb nu ofera aproape nici o facilitate, permitand astfel vizitatorilor sa se bucure in liniste de frumusetea sa.

Ti-a placut articolul? Voteaza!

Muzee si case memoriale din Bucuresti

Muzee si case memoriale din Bucuresti

Cele Mai Cool 10 Parcuri Acvatice din Lume