in

Cele mai frumoase cladiri zgarie-nori din lume

De cand a aparut omenirea, am incercat sa construim lucruri cat mai mari posibil. Ocazional, s-ar putea datora dorintei de a iesi din rutina spatiului orizontal, dar, in cea mai mare parte, motivatia noastra primara este ego-ul. De-a lungul secolului trecut, titlul pentru cea mai inalta cladire din lume s-a schimbat de multe ori, iar astazi orasele se intrec in construirea celui mai inalt zgarie-nori. Acest aspect nu este intotdeaua rau. Vizitarea obiectivelor turistice devine cu adevarat mai distractiva in acest fel. Iata care sunt cele mai frumoase cladiri zgarie-nori din lume.

#1 Dubai, Emiratele Arabe Unite

Ati putea fi tentati sa credeti ca vedeti un miraj, deoarece unele dintre cele mai moderne arhitecturi din lume apar din desert, dar veti gresi. In Dubai se gasesc unele dintre cele  mai noi cladiri din lume, multe dintre acestea fiind unice.

#2 Shanghai, China

Impreuna cu economia Chinei, Shanghai - orasul sau cel mai mare, se extinde rapid si dovada sunt numerosii zgarie-nori existenti.

#3 Kuala Lumpur, Malaysia

Kuala Lumpur nu este orasul cel mai dens in ceea ce priveste zgarie-norii insa, detine numeroase recorduri, inclusiv “cele mai inalte cladiri gemene” cu Turnurile Petronas, construite in anii 1995-1998. Acestea au 88 de etaje si masoara aproximativ 451 metri inaltime.

#4 Paris, Franta

Cu emblematicul Turn Eiffel care se diferentiaza de restul cladirilor, Parisul are unul dintre cele mai cunoscute constructii de zgarie-nori din lume.

#5 Londra, Marea Britanie

Desi nu are numeroase cladiri inalte, intre cladirea Parlamentului, London Eye si Catedrala Sf. Paul, Londra are cateva cladiri cu adevarat spectaculoase.

#6 Jakarta, Indonezia

La granita dintre est si vest, Jakarta este un teritoriu plin de contraste, cu zgarie-nori in stil occidental, construiti intr-un oras dominat de cultura indoneziana traditionala.

#7 Sydney, Australia

Locul in care se afla faimoasa Sydney Opera House, acest oras are unii dintre cei mai faimosi zgarie-nori.

#8 Tokyo, Japonia

Fiind capitala financiara a lumii estice, metropola Tokyo are de 2 ori mai multi oameni decat New York iar zgarie-norii existenti reflecta aceste cifre.

#9 Singapore

Fiind unul dintre cele mai curate si mai bine-organizate orase din lume, Singapore poate fi uneori un pic prea perfect. Desi are restrictii de control aerian care limiteaza cladirile la o inaltime mai mica de 280 de metri, Singapore are unii dintre cei mai spectaculosi zgrie-nori din lume.

#10 New York, SUA

Cu 48 de cladiri inalte de peste 200 de metri, New York nu are doar cei mai multi zgarie-nori din lume, ci si cei mai diferiti si densi.

#11 Hong Kong

Avand 4 din Top 20 cei mai inalti zgarie-nori din lume. Hong Kong a fost numit “Cel mai inalt oras din lume”.

Ti-a placut articolul? Voteaza!

Cele Mai Bune Locuri din Lume Pentru a Privi Apusul

Cum sa reduci zaharul din alimentatia copilului tau