in

Catedrale si biserici din Austria in imagini

Descopera cele mai frumoase catedrale si biserici din Austria

Austria este una din tarile europene preferate de turisti din intreaga lume, Austria cea plina de atractii de nenumarate tipuri, fie ele naturale sau create de om se bucura de asemenea si de cateva domuri, catedrale, biserici cu arhitecturi superbe.

Una dintre acestea este Göss Abbey, cu arhitectura in stilul gotic tarziu, cu cripta in stilul romanic sub strana, fresce gotice importante si un acoperis impozant. Parte din manastire dateaza inca din annul 1004 cand a fost fondata de sotia Contelui Aribo I, Adela de Leoben.

Catedrala Graz, numita si Catedrala St. Giles a fost construita in perioada anilor 1438-1462 de catre Imparatul Frederick al III-lea. Aceasta are arhitectura in stilul gotic iar in apropiere se afla si mausoleul imparatului Ferdinand II.

Catedrala Gurk sau Domul din Gurk este o bazilica romanica cu doua turnuri, trei abside, o galerie si o cripta cu 100 de coloane.

Catedrala Sf. Stefan din Viena este si unul din simbolurile Austriei cu o arhitectura impozanta, ce combina stilul gotic cu cel romanic. Aceasta a fost consacrata in anul 1147 si a fost martora unor numeroase evenimente istorice din Viena.

Catedrala Innsbruck cunoscuta si dupa denumirea de Catedrala Sf. James este o catedrala baroca a secolului 18. La exterior este o cladore mareata, imensa, insa interiorul uimeste prin sutele de detalii, numeroasele fresce, picturi, sculpturi si nu numai.

Catedrala Noua din Linz are prima piatra de temelie pusa pe data de 1 Mai 1862, arhitectura apartinand stilului gotic francez, cu detalii uimitoare.

Catedrala Veche tot din Linz, a fost construita intre anii 1669 – 1683 in stilul baroc.

Catedrala sau Domul din Salzburg este o alta caldire impunatoare in stilul baroc construita in secolul 17 si in plus, adaposteste inca cristelnita in care a fost botezat Wolfgang Amadeus Mozart.

Tot in Salzburg, Manastirea Sf. Petru a fost fondata inca din anul 696 si este cea mai veche manastire din zona vorbitoare de limba germana.

In orasul Seckau, Manastirea benedictina Seckau a fost consacrata in anul 1164 si detine la interior detalii de sculpturi si pictura ce nu trebuiesc omise.

Imensa Manastirea Wettingen-Mehrerau cu numele oficial de “Beatae Mariae Virginis de Maris Stella et de Augia Majore”.

Ultima dar nu cea din urma pe lista noastra este Biserica Sf. Mihail care este si una din cele mai vechi biserici din Viena.

Ti-a placut articolul? Voteaza!

Cele mai frumoase 10 targuri de Craciun din Europa

Grecia

Grecia votata cea mai frumoasa tara din lume in 2019 [VIDEO]