in , , , ,

5 tururi virtuale ale unor muzee din Romania pe care le poti vizita online

Va prezentam 5 muzee din Romania care ofera tururi virtuale insotite de cate un ghid audio sau scris, de muzica si de acces in locuri mai rar deschise publicului

ateneul-roman

In perioada de izolare la domiciliu din cauza Coronavirusului oamenii sunt lipsiti de experienta de a merge la teatre, muzee, spectacole sau cinematografe.

Tururile virtuale sunt o resursa utila pentru pasionatii de cultura, de calatorii si pentru cei care vor sa se bucure de lucrurile frumoase din lumea in care traim.

Iata lista cu 5 muzee din Romania care ofera tururi virtuale insotite de cate un ghid audio sau scris, de muzica si de acces in locuri mai rar deschise publicului.

1. Tur virtual al Ateneului Roman – vezi imagini spectaculoase de pe acoperisul cladirii ce dateaza din 1888. Vezi cupola si alte galerii frumos luminate

ateneul-roman

Calatoria online la Ateneul Roman este insotita de muzica clasica, porneste in gradina dominata de cele opt coloane ionice ale fatadei, continua cu vederile splendide de pe acoperis cu centrul Bucurestiul, prin parterul cu foyer si scara oficiala George Enescu si etajul 1 cu una dintre cele mai frumoase sali de concerte din Romania.

Printre surprizele turului prin Ateneu se numara detaliile cu fresca de 20 metri cu istoria conducatorilor Romaniei, o vedere din camera de repetitie a corului si in atelierul lutier in care sunt acordate si reparate instrumentele muzicale. Linkul pentru vizita este AICI.

2. Tur virtual la Muzeul National Cotroceni

Muzel national Cotroceni - Sufrageria germanaSufrageria germana
Sufrageria germana

Din istoria Casei Regale a Romaniei, Muzeul Cotroceni include Biblioteca Regelui Ferdinand, Dormitorul Reginei Maria sau marele Hol de Onoare in care au fost filmate scenele din filmul „Maria, Regina Romaniei”. AICI gasiti linkul turului virtual.

3. Tur virtual la Muzeul Municipiului Bucuresti

Muzeul Bucuresti prezinta trei tururi virtuale: Palatul Sutu din Piata Universitatii, una dintre cele mai vechi resedinte aristocratice din capitala, Muzeul Victor Babes din Nordul orasului care aduce un omagiu unuia dintre cei mai cunoscuti savanti romani si Casa Memoriala Nottara a faimosului compozitor roman, cu piese de mobilier in stilul Ludovic al XVI-lea, picturi interbelice, statuete antice, portelan de Sevres si o biblioteca cu 7300 de volume rare.

Linkurile pentru vizitele online sunt AICI.

4. Tur virtual la Muzeul Bancii Nationale a Romaniei

Muzeul Bancii Nationale a Romaniei

Aflat pe strada Lipscani, langa cladirea Bancii Nationale a Romaniei, Muzeul prezinta prima moneda batuta pe teritoriul nostru, cei mai mici bani din hartie tipariti si o colectie impresionanta de medalii si monede de aur.

Arhitectura cladirii l-a determinat pe maestrul Ion Mincu sa o numeasca una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti.

In turul virtual (link AICI) va puteti plimba prin Sala Consiliului de Administratie decorata cu picturi de Grigorescu sau Eugeniu Voinescu, in Vechiul Cabinet al Guvernatorului Bancii Nationale si pe holurile unde s-au filmat scene din „Maria, Regina Romaniei”.

5. Tur virtual la Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

Muzeul Antipa a fost deschis in 1834 si a strans numeroase fosile, pasari, pesti si mamifere care au creat cea mai mare colectie de istorie naturala din Romania. D-ea lungul timpului a fost mutat in mai multe cladiri pana cand Doctorul Grigore Antipa a ajutat la proiectarea si construirea sediului actual.

In ultimii ani, Muzeul a creat o experienta educationala si distractiva pentru copii si adulti deopotriva. Aceasta este replicata in turul virtual prin vizita care incepe la parter, cu scheletele impresionante ale dinozaurilor, trece prin fauna Campiei Baraganului, a Muntilor Carpati, prin Delta Dunarii, in Oceanul Indo-Pacific si ajunge pana in Antarctica.

Linkul pentru vizitare este AICI.

Turul virtual prin Muzeul Taranului Roman(link AICI)  este gandit ca o poveste care include si un ghid audio care spune povestea cladirii, a fiecare sali pe care o vizitezi si a lucrarilor expuse.

Ti-a placut articolul? Voteaza!

6 alimente care provoacă inflamații in corp

Lucrezi de acasa? 4 sfaturi pentru a ramane productiv