in

TOP 5 cele mai ciudate mamifere din lume

Lumea animalelor si Biodiversitatea Terrei e cu adevarat impresionanta. Mii se specii noi de animale sunt descoperite in fiecare an, unele dintre ele cu adevarat neobisnuite, ce atrag deopotriva atentia publicului si a expertilor. Putine animale reusesc sa isi faca un renume datorita aspectului ciudat, in special atunci cand vorbim de mamifere.

Iata 5 dintre cele mai ciudate animale mamifere din lume:

#1 Antilopa Saiga

Antilopa Saiga este singura specie de antilopa ce a populat teritoriul Romaniei este acum in stare critica de disparitie. Cateva exemplare traiesc in rezervatie naturala in Lunca Prutului, conform adevarul.ro, insa nu mai pot fi intalnite in salbaticie. Specia de antilopa Saiga este recunoscuta datorita nasului proeminent, cu totul diferit fata de celelalte specii de antilopa din lume.

#2 Capra Himalayana (sau Markhor)

Capra Himalayana cunoscuta si sub numele de Markhor este animalul national al Pakistanului si are un aspect cu totul deosebit. Coarnele masive ale caprei himalayene sunt spectaculoase si cresc in spirala. Specia se afla in pericol, cu doar cateva mii de exemplare in viata, potrivit Green Global Travel.

#3 Cerbul de apa

Privit de la distanta, Cerbul de apa arata ca un cerb obisnuit, insa specia cerbului de apa are o caracteristica neobisnuita. Cerbul de apa are doi colti proeminenti, motiv pentru care a primit porecla de Cerbul Vampir, in ciuda faptului ca sunt doar o pereche de canini similari cu cei ai altor specii. Cerbul de apa e un inotator desavarsit si traieste langa rauri si pe insule in China si Coreea.

#4 Ornitorinc

Ortinorincul este una dintre cele mai faimoase specii ciudate de pe Terra, ornitorincul are ciocul unei rate, labele unei vidre, coada unui castor si e un mamifer ce depune oua. Aspectul neobisnuit al animalului i-a indus in eroare pe cercetatorii secolului XVIII, ce nu credeau ca e o vietuitoare adevarata.

#5 Zebra Duiker

Zebra Duiker face parte din specia ce apartine, de fapt, familiei antilopelor, insa a primit denumirea de zebra datorita aspectului dungat neobisnuit. Specia Duiker are dungi similare cu o zebra comuna si atinge o greutate de doar 20 de kg.

Citeste si: Curiozitati despre animalele mamifere

Ti-a placut articolul? Voteaza!

8 Curiozitati despre animalele mamifere

Scaune auto copii Wunderkid TOP 3