in

Cele mai scumpe branduri de lux

Brandurile de lux ofera oamenilor un sentiment de statut, putere si prestigiu. In timp ce 99% din noi incearca sa fie simpli, cei bogati isi achizitioneaza tot mai multe articole de lux pentru a-si expune exclusivitatea.

Majoritatea  brandurilor de lux folosesc acest comportament in avantajul lor. A deveni cel mai exclusivist brand le ridica valoarea, devenind astfel mai atractive pentru clientii bogati. Sunteti curiosi care sunt unele dintre cele mai scumpe marci de lux?

#1 Lancome

Detinuta de L’Oreal din 1964, Lancome este un brand cosmetic de lux cu o valoare totala de 7 mld. $. Ei se afla in apropiere de Paris si au in campaniile de brand personalitati precum Julia Roberts, Kate Winslet si Penelope Cruz.

#2 Clinique

Una dintre numeroasele branduri cosmetice aflate pe piata, Clinique se distinge ca un adevarat brand de lux, fiind situat peste multe alte branduri din aceeasi categorie; brandul este evaluat la aproximativ 6 mld. $.

#3 Versace

Infiintat in anul 1978 de catre designerul Gianni Versace, Versace a devenit un brand luxos si renumit pe plan mondial. Acesta a fost evaluat la aproximativ 6 mld. $.

#4 Armani

Giorgio Armani este un fashion designer italian care a fondat compania Armani in 1975. In afara de articole vestimentare,  acest brand comercializeaza parfumuri, decoratiuni interioare si chiar haine pentru copii. Potrivit Forbes, in 2012 valoarea sa era de 3,1 mld. $.

#5 Cadillac

Cadillac a fost cunoscut dintotdeauna ca fiind un brand de masini luxoase. La un moment dat ei au fost in declin, dar in ultimii ani au incercat sa se reinventeze, reusind in prezent sa vanda autovehicule in 37 de tari.

#6 Dolce&Gabbana

Casa de moda de lux Dolce&Gabanna nu are nevoie de o introducere. Liniilor lor de imbracaminte, bijuterii si parfumuri continua sa impinga limitele modei. In 2013, valoarea companiei a ajuns la 5,3 mld.  $.

#7 Cartier

Fondat in Paris in anul 1847, Cartier este un brand faimos pentru ceasurile de lux si bijuteriile sale. Are aproximativ 300 de magazine in intreaga lume si are o valoare de brand de 9,6 mld. $.

#8 Prada

Toata lumea cunoaste brandul Prada, casa de moda de lux, si se pare ca ei continua sa crasca. In ultimii ani, au ajuns la o valoare de brand de 9,5 mld. $.

#9 BMW

Renumitul producator de masini de lux BMW este cunoscut pentru confortul de care ai parte atunci cand esti la volan. Brandul detine o pondere foarte mare si este evaluat la 24,56 mld. $.

#10 Louis Vuitton

Sarbatorind a 165-a aniversare in 2019, Louis Vuitton este unul dintre cele mai luxoase branduri de pe planeta. Ei fac tot felul de articole de moda, de la imbracaminte si pantofi la genti de mana si ceasuri. Brandul lor valoreaza aproximativ 28 mld. $ si este cel mai valoros brand de lux din lume.

Ti-a placut articolul? Voteaza!

10 Idei nebune despre gaurile neagre

11 Destinatii turistice pe cale de disparitie si cum sa le vizitezi responsabil